marți, 22 februarie 2011

Dar a doua oară, lumea ce vede la tine?

Încredere în sine. Nu mă refer la acel gen de înfumurare, la mândrie sau la alimentarea egoului. Mă refer la cât de mult crezi în tine. La şansele pe care ţi le acorzi şi la aprecierea pe care o transmiţi celor din jurul tău. Dacă tu nu ai încredere în tine, cum ai vrea să aibă ceilalţi?
Simţul umorului. Adu un zâmbet pe feţele celor din jurul tău, şterge lacrima celui care plânge şi nu mai sta atât de încruntat. Priveşte când o persoană glumeaţă intră în cameră, cum în ochii celorlalţi apare câte o luminiţă. Ai grijă tu să aprinzi acea luminiţă…
Cunoştinţă/Înţelepciune. Nu o poţi acumula peste noapte. Citeşte, studiază, ascultă şi priveşte ce se întâmplă în jurul tău. Tânjeşte să ştii lucruri, să poţi purta o conversaţie cu orice gen de persoană şi să fii în stare să gândeşti pentru tine.
Iubire. Iubeşte. Nu contează de câte ori ai fost rănit, de câte ori ai fost dezamăgit sau de câte ori ţi s-a frânt inima. Continuă să iubeşti.
Respect. Nu doar faţă de ceilalţi, ci în primul rând de tine. Te respecţi? Nu te vinde pentru câţiva bani, pentru câteva ore de fericire sau pentru celebritate. Contează foarte mult să ştii să te respecţi…
Acestea sunt secretele frumuseţii sufletului. Nu te îngrijora. Nu ţi-am recomandat nici un cremă, nici un fard şi nici un tratament pentru că acestea sunt mai importante. Nu ai vrea ca după ce ţi-au cunoscut sufletul să ţi se spună că eşti urât/urâtă nu? Totuşi din păcate nu putem vedea pe stradă sufeltele mergând, aşa că prima oară zărim frumuseţea fizică. Dar a doua oară, lumea ce vede la tine?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu